(ACN/Redacció) El Brain Film Fest celebrarà la seva setena edició entre el 13 i el 17 de març al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) amb les edats del cervell com a fil conductor. Un dels atractius del festival és l’anàlisi de la gestió emocional dels actors de la pel·lícula ‘La societat de la neu’, de J.A. Bayona. L’acte serà el 15 de març i es parlarà de l’intens procés de preparació, rodatge i evolució emocional posterior dels intèrprets, enmig de condicions adverses i de situacions en què se’ls va posar al límit.
La sessió estarà conduïda per María Laura Berch, directora de càsting i “coach” actoral de la pel·lícula de Bayona, amb la participació d’un dels seus protagonistes, Santiago Vaca Narvaja.
8 llargmetratges i 22 curts al Brain Film Fest
El festival està impulsat per la Fundació Pasqual Maragall i coorganitzat amb Minimal Films. Enguany projectarà vuit llargmetratges i 22 curtmetratges en les seves dues seccions competitives, i nou films més en projeccions paral·leles. A banda, hi haurà taules rodones, tallers, presentacions i estudis de cas que acompanyen l’experiència cinematogràfica.
‘La memoria infinita’, de Maite Alberdi, obrirà el festival
El festival s’inaugurarà amb la projecció del documental ‘La memoria infinita’, de Maite Alberdi, nominada a l’Oscar a millor documental i que explora sobre l’Alzheimer. La directora serà també protagonista d’una retrospectiva de la seva obra. La cineasta xilena rebrà, a més, el Premi especial Brain Film Fest 2024 que reconeix una trajectòria cinematogràfica que ha explorat la vellesa i les temàtiques relacionades amb el cervell amb mirada lúcida i empàtica.
De l’Alzheimer també en parla el documental ‘Toda una vida’, de Marta Romero, una carta d’amor als seus avis que es podrà veure a la Secció Escoles, dedicada al públic adolescent i que també oferirà ‘La vida de Brianeitor’, d’Álvaro Longoria. El protagonista d’aquest film és Brianeitor que pateix atròfia muscular degenerativa i és un referent per als joves com a model de superació i de força de voluntat.
D’altra banda, el festival ha programat una sessió especial de l’obra mestra de Charles Chaplin ‘The kid’, destinada a persones amb Alzheimer. En el marc del certamen també es presentarà el videojoc ‘Inner Ashes’, amb un protagonista que pateix la mateixa malaltia, i es convidarà el públic a provar-lo.