(ACN/Redacció) Pet Shop Boys, Kasabian, The Kooks, María Becerra, Olga Tañón i Chucho Valdés són alguns dels artistes que s’afegeixen al cartell del Festival Cruïlla 2024, que se celebrarà del 10 al 13 de juliol al Parc del Fòrum de Barcelona. Un any més s’aposta per un format de quatre dies, dos dels quals presenten un horari més reduït: dimecres i dijous.

També hi actuaran altres noms com Aurora, Calexico, Delaporte, Ginestà, 31 Fam i Ladilla Rusa, que se sumen a artistes ja anunciats com The Smashing Pumkins, Avril Lavigne, Amaral, Trueno, Funzo & Baby Loud, Shinova, Peter Fox de Seeed, Albert Pla, Figa Flawas, Oques Grasses i The Tyets. El director del certamen, Jordi Herreruela, ha posat en valor “la diversitat” de l’edició d’enguany, que “es converteix en un reflex” de la mateixa ciutat i aposta també per la “sostenibilitat”.

Creixement limitat i aposta pel públic local

En la presentació de la programació d’aquesta nova edició, Herreruela ha explicat que el festival, tot i tenir “una vocació internacional”, aposta per l’assistència de públic local. També ha incidit en la importància d’haver-ne “limitat el creixement” amb una xifra tancada pel que fa als aforaments, que esdevé també una clara aposta per “garantir la comoditat” i, a la vegada, reafirmar el seu compromís amb un model sostenible: “No volem ser més grans, volem ser millors”. En aquest sentit, ha definit el Cruïlla com un certamen que es troba “entremig” d’altres grans festivals i una proposta més típica d’un auditori.

Xavier Marcé, regidor de Cultura i Indústries Creatives de l’Ajuntament de Barcelona, ha destacat que el Cruïlla és un festival “especialment atent a les propostes locals”, que també posa l’accent en la diversitat de gènere, estilística i musical.

Més d’una cinquantena d’actuacions

El festival arrencarà el dia 10 de juliol amb una primera nit de música més urbana i dedicada al públic més jove. En aquest sentit, s’han programat grans grups referents d’aquest estil, enguany amb una forta presència d’artistes argentins. La segona nit del festival combinarà els ritmes llatins i la rumba, un còctel perfecte per consagrar un dia més dedicat al ball. El dijous 11 de juliol desfilaran pels escenaris del Cruïlla grans noms com Olga Tañón.

El divendres dia 12 serà una nit dominada per les melodies pop-rock i indie, amb artistes que disposen d’un llarg bagatge dalt dels escenaris com The Kooks, Kasabian i Avril Lavigne. El dissabte 13 Pet Shop Boys, el mític duo format per Neil Tennant i Chris Low, portarà al Cruïlla la seva gira de grans èxits Dreamworld. El mateix dia, The Smashing Pumpkins presentaran el seu nou disc, ‘Atum’. Les apostes internacionals es complementaran amb grans noms locals com Oques Grasses, que presentaran el seu esperat nou àlbum, i The Tyets.