Parc Joan Miró
Foto: Marc Lozano

La Generalitat s’ha compromès a estudiar la proposta de la plataforma Salvem el Parc Joan Miró de traslladar les obres d’allargament de l’L8 al Pavelló 2 de la Fira de Barcelona. Fonts del Departament de Territori han explicat a betevé que encara estan estudiant tots els plànols que els han fet arribar i, un cop ho hagin fet, tenen voluntat de reunir-se amb els veïns per analitzar tècnicament la proposta.

Tot i això, i després de fer-ne una primera anàlisi inicial, les mateixes fonts apunten que els motius que ja havien fet que en un primer moment es desestimés l’opció defensada dels veïns segueixen sent vàlids. Així, argumenten que l’espai de la Fira on es proposa traslladar les obres ja tenen assumits compromisos en els propers anys i que cancel·lar-los implicaria assumir indemnitzacions. A més, també defensen que la proposta basa la logística de camions en una configuració viària que ara mateix no existeix.

La proposta dels veïns preveu salvar tots els arbres

La proposta que els veïns han presentat al Departament de Territori preveu traslladar les obres d’allargament de l’L8 al Pavelló 2 del recinte firal de Montjuïc i així preservar el Parc de Joan Miró i tots els arbres. Els veïns, que han comptat amb el suport d’un grup d’arquitectes que ha estudiat el cas i ha fet la proposta tècnica, consideren que l’edifici té les característiques necessàries per treballar-hi dins i que generaria menys contaminació.

Esforç per reduir l’impacte en el parc

Sigui com sigui, el departament assegura que ja ha fet un esforç per reduir l’impacte de les obres al veïnat i al Parc de Joan Miró i que ha aconseguit disminuir en un 40 % l’ocupació del parc i un 34 % d’arbres tallats. Això, asseguren, suposarà un esforç econòmic extra que es traduirà —segons calculen— en un increment de costos de sis milions d’euros.