La presència d’Israel al Mobile World Congress, que aterrarà la setmana vinent a Barcelona, és motiu de polèmica i Ada Colau l’ha condemnat al programa ‘bàsics’. La líder de Barcelona en Comú a l’Ajuntament ha titllat d'”immoral” que el país de l’Orient Mitjà disposi d’un pavelló sencer per fer negocis mentre està duent a terme un “genocidi a Gaza” de milers de persones. I ha demanat a l’alcalde, Jaume Collboni, que no miri cap a una altra banda i condemni públicament les actuacions d’Israel.

Colau reclama el mateix tracte que a Rússia

Malgrat que l’exalcaldessa ha reconegut que la gestió del congrés és competència dels organitzadors, ha reclamat que s’apliqui a Israel el mateix tracte que a Rússia quan Putin va envair Ucraïna. En aquell moment “el MWC va comunicar a Rússia que no era benvinguda al Mobile i que no hi estava convidada”. En aquest sentit, Colau ha defensat que el cas d’Israel és molt més greu perquè “no hem vist res semblant en aquestes dècades. A Gaza, Israel no deixa sortit ningú i està matant milers de nens, de dones, de malalts, de periodistes, de metges, a tothom”. I ha sentenciat que tot plegat “em sembla hipòcrita i immoral”.

Vol forçar Collboni perquè es pronunciï

Colau ha anat més enllà i ha demanat a Jaume Collboni que no es quedi de braços plegats. “En el plenari de divendres faig un prec directament a l’alcalde en què li demano que es pronunciï, que condemni la presència d’Israel, que no ho normalitzi mentre hi hagi un genocidi“, ha etzibat la presidenta del Grup Municipal de Barcelona en Comú. I ha reclamat a l’alcalde que “no saludi les autoritats d’Israel i que ho condemni públicament”.