UE Horta guanya copa Federació waterpolo contra el Montuïc

La UE Horta ha aconseguit la segona Copa Federació de waterpolo després de superar el CN Montjuïc en una final molt disputada. Els hortencs s’han imposat als penals després que el partit acabés amb empat a nou. L’Horta suma el segon trofeu de Copa Federació i ho fa, curiosament, contra el mateix rival que l’any passat, el Montjuïc.

Els dos primers quarts, del Montjuïc

L’Horta s’ha endut el trofeu després d’un partit molt intens. L’enfrontament disputat entre els dos equips ha estat marcat per les defenses sòlides donada la importància del matx. No obstant això, el primer quart ha estat diferent, amb un Montjuïc determinat a venjar-se després de perdre la final l’any anterior, que ha aconseguit un parcial de 2-4 a favor. Els de Pepe Alcázar han mantingut la defensa alerta i han ampliat així el seu avantatge en el segon quart arribant al descans amb un marcador de 2 a 5 a favor.

Una remuntada èpica arrabassa el trofeu als de Montjuïc

Després del descans, l’equip de Pau Brias han sortit decidits a canviar el rumb del partit, i han aconseguit un parcial de 2-0 que els ha apropat al marcador (4-5) a falta de 6:45 per al final del tercer quart. No obstant això, el Montjuïc ha reaccionat amb dos nous gols, i el tercer període ha acabat amb un marcador de 4-7.

La recta final al partit disputat a la piscina del CN Amaya, a Pamplona, ha estat emocionant i plena d’intensitat. Tot i que l’Horta semblava estar amb problemes, ha aconseguit reaccionar en l’últim quart. El gol del jugador del Montjuïc Marcos Higueras (6-9) a falta de 2:55 per al final semblava ser definitiu. No obstant això, tres gols consecutius de Guillem Claramunt han igualat el marcador a nou. El trofeu s’ha decidit als penals, en els que la UE Horta ha estat més encertada i ha guanyat per 14 a 13.