L’Ajuntament ha retirat per raons de seguretat els pals que durant les Olimpíades del 92 van fer lluir les banderes dels països participants i que estaven situats al carrer de Salvador Espriu de la Vila Olímpica. La retirada ha agafat per sorpresa l’associació de veïns de la zona, que lamenten que el consistori barceloní no els alertés prèviament i ara demanen que es “restitueixin per uns de nous”.

Risc de caiguda o trencament

Els pals s’han retirat perquè, segons detalla l’Ajuntament, s’havien produït queixes i, després de fer-ne una revisió tècnica, s’ha conclòs que “no tots estaven en bon estat”. A més, fonts municipals afegeixen que, ara per ara, els “pals no tenien cap ús” i per això s’ha decidit retirar-los tots. Actualment el consistori estudia si es reposen o bé “es reformula aquest àmbit de la plaça”.

Els pals que havien fet onejar les banderes olímpiques al carrer de Salvador Espriu

Els veïns, molestos amb la decisió

El president de l’AV Vila Olímpica, Jordi Giró, assegura que els veïns estan molt descontents amb la decisió de l’Ajuntament i lamenten que no se’ls hagi informat abans. Giró explica que els pals han resistit diversos temporals durant més de 30 anys i considera que s’hauria d’haver optat per retirar els que estaven malament, “i no la totalitat”.

Una vegada retirats, Giró explica que el que cal ara es reposar-los per uns de nous per mantenir el parc amb la mateixa “identitat” olímpica amb què es va concebre aquest espai central del parc. La zona conté altres elements, com ara la font del Cobi, que recorden les Olimpíades de Barcelona 92.