Ja hi ha data per començar les obres de la futura superilla del Farró: finalment –i amb gairebé un any de retard– els treballs engegaran a principis de març i està previst que durin tres mesos, fins al maig. El projecte, que ja està aprovat i adjudicat segons han informat a betevé els veïns, va ser una de les sis propostes guanyadores dels pressupostos participatius al districte de Sarrià – Sant Gervasi, després d’anys de peticions del veïnat.
Tot i que la proposta s’ha batejat com a “Superilla al Farró – Pacifiquem el barri”, no serà una superilla en el sentit estricte del terme (com, per exemple, la superilla del Poblenou), sinó que suposarà una sèrie d’actuacions puntuals i que es faran de manera esglaonada a l’àrea triangular compresa entre la ronda del General Mitre, l’avinguda de la Riera de Cassoles i la línia que tracen el carrer de Balmes i la via Augusta.
Ressalts, pilones i límits a 10 km/h
L’objectiu és que, un cop hagin acabat els treballs, per dins de la superilla del Farró hi passin menys cotxes i que, els que hi entrin, circulin més a poc a poc. Per això es crearan diversos ressalts a la calçada quan hi hagi un pas de vianants als carrers de Saragossa, Pàdua i Sant Hermenegild. També s’alçaran algunes voreres (perquè siguin voreres contínues, malgrat els encreuaments) en alguns punts del carrer de Balmes, la ronda del General Mitre i el carrer de Guillem Tell. També es posaran senyalitzacions per limitar la velocitat a 10 km/h.
El trànsit també quedarà restringit al carrer de Septimània (entre Vallirana i Saragossa) perquè s’instal·larà una pilona a la plaça de Sant Joaquim que evitarà que els cotxes girin cap a Septimània. En canvi, s’ha descartat posar una altra pilona a la plaça de Mañé i Flaqué, com demanaven els veïns.
El cert és, però, que les actuacions de la superilla del Farró es fan en un entorn que ja té molts carrers de plataforma única i amb un trànsit relativament baix: “El que fem són ajustaments a la situació actual d’un barri molt pacificat”, va admetre Albert Batlle (mentre era regidor de Sarrià – Sant Gervasi, el mandat passat). Tot i això, hi ha vies que els vehicles fan servir com a drecera i això és el que es vol reduir.