Va protagonitzar el ‘Pigmalió’ que va presentar la companyia Dagoll Dagom l’any 1997 i ara Lloll Bertran torna al clàssic de Bernard Shaw 27 anys després amb l’autor i director Marc Rosich. Segons explica al programa ‘Plaça Tísner‘, és un moment especial per a ella: “Retrobar-se amb una obra pot passar, però retrobar-se amb un personatge no és tan normal i és molt emocionant”.

És un clàssic modern que ho té tot: moments divertits, intensitat i t’emociones perquè parla de la vida”
Lloll Bertran, actriu

La Lloll torna a ser la Roseta Fernandes en l’adaptació que estrena ara la Sala Versus Glòries, però l’espectacle és molt més que això. Proposa una reflexió no només a partir de l’obra de teatre, sinó també de la pel·lícula, el musical —’My Fair Lady’— i la versió en català a càrrec de l’escriptor Joan Oliver que van venir després.

Per l’actriu, és normal que s’hagi tornat tantes vegades a l’original perquè “està molt ben escrit i és un clàssic modern que ho té tot: moments divertits, intensitat i t’emociones perquè parla de la vida en definitiva”.

La Roseta i el professor Jordana

Acompanyada a l’escenari per Manel Barceló, entre els dos actors interpreten tots els papers de l’auca. Principalment, però, són la Roseta Fernandes i el professor Jordana. Una jove florista que vol millorar la vida i qui l’ajuda en l’objectiu, fins al punt de voler fer-la passar per una duquessa.

Barceló destaca que l’adaptació de Rosich és “una síntesi perfecta amanida amb petites anècdotes“. Per exemple, els actors s’atreveixen a cantar dues peces del musical o rememoren mites del teatre i el cinema relacionats amb l’obra i que els han inspirat “per voler pujar dalt d’un escenari o estar en un set de rodatge”. Artistes com Rex Harrison, Audrey Hepburn o Julie Andrews.

A la Sala Versus Glòries fins al 23 de març

Marc Rosich codirigeix l’espectacle amb Jordi Andújar i la música original i direcció musical va a càrrec de Marc Sambola. Serà a la Sala Versus Glòries fins al dia 23 de març i al vestíbul de la sala s’ha instal·lat una petita exposició que recorda aquella primera vegada que Lloll Bertran es va convertir en la Roseta Fernandes ara fa pràcticament 30 anys.