motxiles escola curs escolar
Foto: Clarens Val

Fa unes setmanes van fer-se públiques les dates de la preinscripció escolar 2024-2025 a Catalunya. La Generalitat va difondre els terminis en què les famílies han de fer la presentació inicial de sol·licituds i, posteriorment, la matrícula. Primer serà el torn de l’educació infantil i primària i, dies més tard, arribarà el torn per a l’ESO, el batxillerat i els cicles de formació professional.

Aquí et detallem tot el que has de saber de la preinscripció escolar 2024-2025, amb tot el calendari per cicles i les dates clau que has de tenir en compte. També et detallem els dies de la matrícula, que es farà presencialment als centres, de cara al curs 2024-25.

Què vols saber de la preinscripció escolar 2024-25?

Preinscripció 2024-2025: educació infantil i primària

El calendari escolar per als infants d’entre tres i sis anys (infantil) i els de sis a 12 anys (primària) és el següent:

  • Presentació de sol·licituds: del 6 al 20 de març del 2024.
  • Sorteig de desempat: encara no s’ha publicat la data, però l’últim va fer-se el 9 de maig.
  • Matrícula: del 18 al 26 de juny. Es farà presencialment als centres escollits i aportant la documentació necessària. Les classes començaran el 9 de setembre.

Preinscripció a l’educació secundària obligatòria (ESO)

  • Presentació de sol·licituds: del 8 al 20 de març del 2024.
  • Matrícula: del 18 al 26 de juny del 2024.

Preinscripció al batxillerat

  • Presentació de sol·licituds: encara no s’han fet públiques les dates.

Preinscripció a l’FP

  • Presentació de sol·licituds: encara no s’han fet públiques les dates.

Novetats per als alumnes amb Necessitats Educatives

Per millorar la preinscripció dels infants amb necessitats educatives especials, el Consorci d’Educació ha obert un formulari perquè les famílies informin ja de casuístiques particulars. L’objectiu es que el Consorci tingui, com més aviat millor, tota la informació dels alumnes en edat preescolar amb alguna dificultat per poder garantir que tinguin els suports necessaris a la futura escola.