La 13a edició del festival Llum BCN tornarà a aplegar centenars de milers de visitants al Poblenou i els entorns de la plaça de les Glòries. La directora artística del Llum BCN, Maria Güell Ordis, ha destacat que “les expectatives de públic són altes” per a aquesta edició, amb un públic sobretot barceloní, tot i que també, ha dit, hi tenen presència els turistes que visiten la ciutat per aquestes dates.
L’organització espera repetir les xifres de rècord de l’any passat. Això equivaldria a més de 200.000 visitants. Enguany, una quarantena d’instal·lacions d’artistes nacionals i internacionals i també d’alumnes d’escoles de disseny i arquitectura il·luminaran les nits del 2, 3 i 4 de febrer tots els racons del barri del Poblenou.
Aquest dijous a la tarda, els artistes han aprofitat quan la llum del sol ha marxat per acabar d’ultimar els detalls en les seves obres i instal·lacions, i deixar-ho tot a punt per a l’inici del festival.
Tres itineraris ordenaran el recorregut dins del festival
El festival aposta per la mobilitat sostenible, impulsant l’ús del transport públic per arribar-hi i per moure’s pels diferents escenaris i instal·lacions. Durant aquests tres dies, es reforçarà el servei de TRAM i podrà haver-hi afectacions al trànsit per facilitar els recorreguts a peu. També les obres a la zona de les Glòries poden complicar l’accés a aquest punt.
Davant del repte de facilitar la mobilitat als visitants, el festival proposa tres itineraris que s’estructuren seguint el trajecte dels tramvies de la línia T4.
Ruta blava
Se centra en la zona de l’entorn del Disseny HUB i l’avinguda Meridiana, a banda i banda. Allà s’hi ubiquen creacions de grans artistes com Jou Serra i Antoni Arola, entre altres, a més d’instal·lacions creades per l’alumnat de l’Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya i l’Escola Massana.
El Disseny HUB és una de les seus principals del festival i acull propostes de United Visual Artists – UVA (que forma part d’una exposició visitable més enllà del Llum BCN 24), de Caroline Robert i Vincent Morisset (Studio AATOAA) i d’Elisa Storelli. També en aquest recorregut s’hi ha ubicat el Yamaha Light Meeting Point, sobre talent jove.
Ruta lila
Una segona proposta és iniciar la ruta per l’itinerari de color lila. Inclou propostes situades entre la plaça de les Glòries i la Diagonal i Bac de Roda, tant d’artistes participants, com Anna Ridler, Josep Poblet i Sofía Montenegro, com també els treballs dels alumnes de centres docents com EINA, l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de La Salle i BAU, entre altres.
En aquest recorregut, les obres s’ubiquen per on passa el tramvia T4. Això permetrà desplaçar-se entre les diferents instal·lacions de manera més senzilla.
Ruta taronja
Per a aquells qui vulguin gaudir d’instal·lacions dels artistes locals del Poblenou (OFF Llum) el festival proposa un tercer itinerari, el de color taronja. S’endinsa en el Poblenou, seguint l’eix del carrer de Pamplona en direcció al mar, i, en paral·lel, recorre el carrer de Pujades entre Bogatell i Llacuna.
Són propostes organitzades per l’associació Poblenou Urban District d’artistes multidisciplinaris com Agustina Palazzo, Mario García i Beat Me Lab, entre d’altres.