“Encara no puc anar sola pel carrer. Em sento insegura”. Ho afirma la jove de 20 anys a qui divendres a la matinada van agredir al Farró quan tornava cap a casa després de sortir de festa. Explica que va acomiadar-se dels seus amics, va fumar una cigarreta a la plaça de la Torre i quan enfilava cap a casa li va trucar la seva parella.

Mentre hi parlava diu que va sentir la presència d’algú que la seguia. I, de cop, afirma, un home li va etzibar un cop de puny a l’ull esquerre i es va posar a cridar i demanar auxili. Afegeix que va seguir clavant-li cops de puny fins que la va tirar a terra i que, sense dir-li absolutament res, va marxar caminant pel carrer de Camps i Fabrés, al barri del Farró.

L’impacte de l’agressió

A banda de les seqüeles físiques a l’ull i l’orella esquerres i al cap, aquesta jove afirma que l’agressió li ha provocat un gran trasbals. Està de baixa i de moment, no va a la Universitat a fer classes.

Però el que més la preocupa és la intranquilitat constant, l’insomni i els pensaments recurrents sobre què va passar i què “hauria pogut fer diferent” la nit de l’agressió. Assegura que és conscient que ella no és la culpable de l’agressió però, tot i això, no pot evitar donar voltes sobre si hauria pogut canviar de recorregut o si podria haver-se estalviat la cigarreta abans de tornar a casa.

Quan vaig denunciar l’agressió a Mossos em van dir que no havia d’anar sola pel carrer”
jove del Farró a qui un home va agredir

“No has d’anar sola pel carrer”

Després dels fets la jove va acudir acompanyada de la seva mare al metge per fer l’informe de lesions i posteriorment va anar posar la denúncia a Mossos. Afirma que l’agent que la va atendre ho va fer amb poc tacte, ja que li va dir que “no havia d’anar sola pel carrer” i que el fet que els seus amics haguéssin continuat de festa sense ella “no estava bé” .

La jove assegura que amb aquesta frase revictimitzadora se la responsabilitza a ella i als seus amics de l’agressió i que pensava que això “ja estava superat“. “L’últim que vols que et diguin quan denuncies una agressió és això”.

Càstig contundent

Tant la jove a qui van agredir com la seva mare expressen el desig que l’agressor “rebi conseqüències contundents” pel que ha fet. Amb aquest objectiu han contactat amb un testimoni i han fet una recerca de totes les càmeres que hi ha prop de casa. Tot plegat ho han facilitat a la policia de cara a la investigació. “Tant de bo el trobin i pagui pel que ha fet”, diuen davant la impotència que senten.