Una cinquantena de persones s’han manifestat aquest dimarts a la tarda davant del Centre Cívic Urgell per reclamar més places públiques de secundària a l’Eixample. La protesta, convocada per l’Escola Auró, ha rebut el suport de les famílies de les escoles Mallorca i Entença. Els manifestants han denunciat que al districte hi ha “més places publiques de primària que de secundària” i que, a més, el Consorci d’Educació de Barcelona “està reduint les adscripcions, amb l’objectiu que cap escola en tingui més de tres”, un criteri que ara s’implementa a tota la ciutat.

L’Escola Auró perd l’IE Eixample

L’institut adscrit que el Consorci ha retirat a l’Escola Auró ha estat l’IE Eixample perquè han considerat que, de les quatre adscripcions que tenia actualment l’escola, era la que menys impacte podia generar. A la darrera preinscripció cap família de l’Escola Auró va optar en primera opció per aquest centre.

Les famílies denuncien que aquest canvi “s’ha fet sense tenir en compte el nombre de nens de l’escola, tenint present que enguany són tres línies, i s’ha igualat el nombre d’adscripcions del centre amb centres de només una línia“. Asseguren que aquest fet comporta una discriminació envers les famílies de l’Escola Auró respecte a la resta d’escoles de l’Eixample ja que, en ser més nens i el mateix nombre, o menys, de places ofertes, les probabilitats que una família de l’Auró es quedi sense institut públic són les més elevades del barri.