Les obres per restaurar i recuperar el recinte patrimonial de la Font d’en Fargues ja estan enllestides. Unes 300 persones han assistit a l’acte d’inauguració d’aquest dissabte, marcat per un ambient molt familiar en què s’ha fet una batucada i han participat els gegants de l’escola de la Font d’en Fargues. Des del 13 de novembre, betevé ja va avançar que el quiosc, la font i la planta envasadora d’aigua estaven rehabilitats. Ara, es donen per acabades les obres per millorar l’accessibilitat de la zona enjardinada del voltant.
Per fer-ho possible, la intervenció per recuperar el patrimoni històric i l’actuació d’adequar els entorns s’han dut a terme paral·lelament. El projecte ha durat 13 mesos, des del novembre del 2022 fins al desembre del 2023, i ha costat uns tres milions d’euros.
El quiosc recupera l’aspecte original, però encara no té ús
Els tècnics que hi han treballat han fet que el quiosc de venda de begudes presenti les mateixes imatges i dibuixos modernistes, reproduint-los de la manera més fidedigna possible. A més, les instal·lacions s’han adequat perquè torni a tenir el mateix ús: una guingueta. Està previst que en els propers mesos s’hi facin els tràmits administratius pertinents per posar-la en funcionament.
Restaurada la font i els murs adjacents
La font que va donar nom al barri s’ha restaurat per recuperar-ne els elements singulars, com ara el brollador o el banc. Això inclou tota la rocalla que forma part de la gruta i els murs de pedra que l’envolten. L’aigua d’aquesta font ha estat molt apreciada històricament per les propietats minerals.
De planta d’envasament a lavabo públic
D’altra banda, a l’antiga planta d’envasament, al costat de la font, se li ha donat un nou ús. Ha passat a ser un lavabo públic gestionat per la concessionària de la guingueta. Se n’ha restaurat la porta d’accés i se n’han recuperat els elements originals que presentava. Pel que fa als voltants, s’han convertit en un espai d’estada i esbarjo.