La previsió del temps per a aquest diumenge ens porta una jornada grisa, força coberta i d’estil britànic amb estones de paraigua sobretot a les Terres de Ponent. A l’entorn metropolità no esperem pluja però el vent accentuarà la sensació de fredor i aixecarà onades de fins a dos metres d’alçària.

  • 6 h: matinada freda i enterbolida per núvols prims
  • 9 h: cel ben carregat
  • 12 h: tímides escletxes de sol
  • 15 h: vent reforçat i sensació de fredor més acusada
  • 18 h: núvols una mica més trencats
  • 21 h: nit freda, però menys que les anteriors

Molta fressa i poca endreça

Deixem enrere una tarda de dissabte marcada pels xàfecs i les tempestes que s’han desplaçat de comarques interiors fins a la costa i han deixat grans calamarsades entre el Baix Montseny i el Maresme.

Diumenge, rúfol i gris, estarà marcat per un cel molt ennuvolat, molts núvols mitjans i també de baixos, però com diu la dita, molta fressa i poca endreça. En aquest sentit, estem davant d’un diumenge de cel amenaçador, però a tot estirar amb algun plugim a mig matí a tocar de l’Anoia i l’Alt Penedès.

El protagonisme el guanyarà el vent, que a l’entorn metropolità, bufarà amb ràbia de cara al migdia, quan es preveu que assolim alguna ràfega de vent superior als 50 o 60 km/h, en especial cap a punts del sud. Estat de la mar molt agitat amb onades que podran superar els dos metres d’alçària. No serà convenient apropar-se a les roques ni als espigons.

L’ambient seguirà fresc. No obstant, tant les temperatures mínimes com les màximes quedaran semblants o sensiblement més altes.

Alguns paraigües tornaran a sortir a passejar

Diumenge mig o força ennuvolat amb algunes escletxes de sol, de cara al matí a la Costa Brava, i a la tarda seran més probables al Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre. Precipitacions de caràcter feble i poc importants a la franja de Ponent, que de manera intermitent descarregaran tot el dia. Les pluges podran ser més destacables al Pirineu i Prepirineu de la vessant de Lleida amb una cota de neu al voltant dels 800 i 1.000 metres, però ràpidament s’enfilarà per damunt dels 1.600 metres.

Vent de garbí o llebeig a la vora del mar, especialment fort del Baix Llobregat, al sud de la Costa Brava. També bufarà fort el vent a la Serralada Transversal amb cops que superaran els 60 o 70 km/h.

Màximes semblants o més baixes al Pla de Lleida, mentre que pujaran al sud del país i sectors de Girona. Els valors més elevats a tocar dels 18 o 20 ºC.

Bones notícies per la recta final de febrer

El pas d’un altre front podria reactivar les precipitacions de cara a la setmana entrant i en especial, tots els ulls estan posats en la possibilitat de xàfecs i tempestes de cara a la nit de dilluns a dimarts vinent, entre Barcelona i Girona.

La previsió del temps a Barcelona, permanentment actualitzada