El duet dels germans Pau i Júlia Serrasolsas van formar, el 2018, la banda Ginestà. Amb ‘Vida meva’, el seu quart disc, fan un pas endavant en una carrera ascendent que els ha portat a acumular una important base de fans. Abans d’iniciar la seva gira el proper mes d’abril, els Ginestà passen a veure’ns a ‘Plaça Tísner‘ per explicar-nos el seu projecte i, de pas, interpretar-nos en directe un dels seus temes.

Cantar en família

Que els germans Serrasolsas formen un duet unit, ben compenetrat i molt familiar, això qualsevol fan dels Ginestà ho sap perfectament. El que potser no tenia tothom tan clar, com a mínim fins a la publicació d’aquest ‘Vida meva’, és que els llaços afectius familiars s’estenen més enllà de la Júlia i del Pau.

Al seu nou àlbum hi apareix la mare, aquesta ‘Mama’ a qui li dediquen una cançó que té molt d’homenatge i de declaració d’amor pública; a més, i precisament en aquest mateix tema, col·laboren amb la Maio, cantautora cada cop més consolidada i, sí, germana del Pau i de la Júlia. Tot queda a casa.

Però les referències no queden aquí. En el nou treball de Ginestà també hi ha lloc per a una cançó que el Pau ha escrit per a la Júlia i, fins i tot, una dedicada a ell mateix i en què parla de l’autoestima. ‘Vida meva’ és, així, un disc dedicat a l’amor, però a diferència d’altres treballs del duet de Sant Andreu, en què aquest sentiment es contemplava com una abstracció, ara aterra convertit en amor familiar, fraternal i cap a hom mateix. A l’àlbum, a més, també li canten a la mort i a la pèrdua, fruit d’experiències personals viscudes en aquests darrers dos anys.

La professionalització d’una banda jove

Amb ‘Vida meva’, els Ginestà depuren les seves lletres, busquen una nova sonoritat amb la inclusió d’un membre més a la banda que els acompanya i, sobretot, es consoliden com un projecte professional autònom i que ja es pot treure del tot l’etiqueta d'”emergent”. Amb col·laboradors com Ferran Palau, Maria Hein, Maio, Triquell o Niña Polaca, els Ginestà assoleixen altres cotes en la seva trajectòria musical. Qui vulgui saber com sona aquesta ‘Vida meva’, té una cita el 12 d’abril a la sala Paral·lel 62.

El “mosaic” de Ginestà

  • Un barri: Sant Andreu de Palomar. El Pau i la Júlia són fills orgullosos d’aquest racó de Barcelona a tocar de la Meridiana que mai ha perdut el seu esperit de petita vila dins de la gran ciutat.
  • Una figura: Marina Ginestà i Coloma, la icònica periodista, escriptora i militant antifeixista que va protagonitzar una de les imatges més cèlebres de la guerra civil va servir d’inspiració als germans Serrasolsas a l‘hora de batejar el seu grup.
  • Una artista: Maio. Sembla que el talent musical està inscrit en l’ADN de la família Serrasolsas, perquè aquesta jove artista barcelonina és germana de la Júlia i del Pau i, en aquest disc, també és una de les convidades estrella.
  • Un debut: ‘Neix’, el primer disc dels Ginestà, es va publicar el 2018. Més tard vindrien dos àlbums més que consolidarien una base cada cop més nombrosa de fans enamorats de les seves lletres lluminoses i els seus ritmes alegres i festius.
  • Un sentiment: L’amor, cap a un altre i cap a hom mateix, és l’eix que vertebra ‘Vida meva’ el seu quart disc, i tota una passa endavant en la seva carrera.
  • Una plaça: La del Comerç, al barri de Sant Andreu. Ja us ho dèiem al principi: els Ginestà són santandreuencs de cap a peus, i segur que la Júlia i el Pau es mouen per aquesta plaça com si fos casa seva.