‘Mujercitas’ és el quart gran clàssic de la literatura juvenil que publica l’il·lustrador Antonio Lorente conjuntament amb l’editorial especialitzada en educació Edelvives. Després de ‘Peter Pan‘, ‘Tom Sawyer’ i ‘Ana la de Tejas Verdes’, l’artista s’ha enfrontat ara al celebrat text de l’escriptora nord-americana Louisa May Alcott.
Lorente considera que ha estat un repte i una “gran responsabilitat” perquè “és un clàssic fonamental per qualsevol nen o nena”. L’il·lustrador explica al programa ‘Plaça Tísner‘ que es tracta d’una novel·la “molt contemporània, que no passa de moda”. També afegeix que és “molt feminista i trenca amb l’esquema de valors de com t’has de comportar en un context històric determinat”.
He intentat apropar als nous lectors un imaginari que no els xoqui”
Tot i tractar-se d’una obra que ha estat adaptada al cinema o a la televisió en reiterades ocasions, Antonio Lorente explica que ha intentat “apropar als lectors un imaginari que no els xoqui”. Per això, diu, ha optat per donar-li un toc actual, principalment a través de la roba i els pentinats dels personatges. “He intentat apropar la moda en l’actualitat, però mantenint l’essència antiga”, assegura.
Pel que fa a les protagonistes de l’obra, l’il·lustrador recorda que queden molt definides per l’autora i que ha intentat ser el més fidel possible a la descripció que en fa May Alcott. Reconeix que la que més feina li ha donat ha estat el de la més petita de les quatre germanes, l’Amy: “Va creixent i mantenint l’essència de la seva cara ha estat un gran repte”.
La segona part del llibre, gairebé a punt
Lorente està enllestint les il·lustracions de la segona part de ‘Mujercitas’ que sortirà publicada, també per Edelvives, durant aquest any 2023. Segons l’il·lustrador, l’objectiu és no desconnectar i dibuixar-ho tot de manera seguida abans de passar a altres projectes. Uns altres projectes que, adverteix, seran molt diferents al que ha fet fins ara i han de servir per donar un gir a la seva obra.
‘Little woman’, el clàssic de Louisa May Alcott
Louisa May Alcott va publicar ‘Donetes’ l’any 1868 i va ser un èxit. Posteriorment, la pel·lícula de Mervyn LeRoy el 1949, així com la resta d’adaptacions que s’han fet amb els anys han contribuït a convertir la història en un referent d’àmbit mundial. El llibre explica les aventures de quatre germanes que busquen el seu lloc al món mentre el seu pare lluita a la guerra de Secessió americana.