Amb motiu del Grec, betevé i Teatre Barcelona publica 5 pòdcasts que inclouen una selecció molt personal d’Andreu Rami i Ruben Garcia, de Teatre Barcelona, sobre els espectacles del festival de 2022. Una coproducció de Teatre Barcelona i betevé amb convidats del món teatral, artistes i professionals que comparteixen la seva experiència, trajectòria i gustos teatrals amb els oients. Una manera diferent de sentir parlar del Grec i oferir una tria dels espectacles més interessants de l’edició d’enguany.
#1 ‘Imprescindibles del Grec’ | Perspectiva LGTBIQ+,inclusió i llibertat. Amb Marc Rosich i Guillem Clua
El primer pòdcast dels Imprescindibles del Grec repassa els espectacles d’arts escèniques de l’edició d’aquest any del festival amb perspectiva LGTBIQ+. Parlem d’inclusió i llibertat amb dos dramaturgs de capçalera: Marc Rosich, que estrena ‘Isadora a l’armari’ al teatre Akadèmia pel festival Grec i Guillem Clua, que estrenarà a Netflix la versió televisiva del seu gran èxit teatral Smiley, que s’acaba de rodar a Barcelona.
Escolta el pòdcast aquí:
#2 ‘Imprescindibles del Grec’ | Fer-se gran, les gambes i el ball del fanalet. Amb Sol Picó i Betsy Túrnez
El Festival Grec ja es troba a ple rendiment i aprofitem per xerrar amb la ballarina i coreògrafa Sol Picó i l’actriu Betsy Túrnez d’alguns dels temes que tracten els espectacles que s’hi estrenen aquesta setmana: assumir que et fas gran, complir somnis, la mort, improvisar o xarxes socials. Però també descobrim què uneix a la Betsy i la Sol, parlem d’orquestres i del Ball del Fanalet, de com la Betsy va estudiar-se tots els vídeos de coachs motivacionals que va trobar a Youtube , o del moment en que Sol Picó va anar a buscar feina de vedette al Teatre Arnau. Imperfect, de la Baldufa i Sol Picó és a més a més, una de les estrenes que pots veure en directe a betevé.
Escolta el pòdcast aquí:
#3 ‘Imprescindibles del Grec’ | Parar per descansar, fantasmes i voyeurisme
El Festival Grec arriba al seu equador i fem una parada d’avituallament per parlar amb la Núria Ferré. Amb ella repassem la seva dilatada trajectòria als mitjans de comunicació i conversem sobre la importància de parar per descansar, experiències paranormals, espiar als veïns, addicció als fàrmacs, teatre immersiu, anècdotes al Teatre Grec, tornar gots a les festes majors per recuperar 1€ o si pots posar-te d’acord amb algú que pensa d’una manera absolutament contrària a tu.
Escolta el pòdcast aquí:
#4 ‘Imprescindibles del Grec’ | Relacions a distància, paradisos, la mili i la vida al camp – Amb Emma Arquillué i Pere Arquillué
Emma Arquillué és una de les actrius joves amb més projecció a l’escena catalana. Després d’un any intens on l’hem pogut veure al “Com si fos ahir” (TV3), Esperando a Dodot (Teatre Tantarantana), una versió immersiva de Salvació total imminent terrestre i col·lectiva (IDEAL Centre d’Arts Digitals) o l’aplaudit Romeu i Julieta (Teatre Poliorama), pel qual ha estat nominat al Premi TeatreBarcelona a Millor Intèrpret revelació, es prepara per a unes merescudes vacances.
L’Emma seu davant d’un micròfon per conversar per primer cop en públic amb el seu pare, Pere Arquillué, qui ha coincidit amb dos espectacles a la cartellera: El cos més bonic que s’haurà trobat mai en aquest lloc, text de Josep Maria Miró que es va convertir en un dels fenòmens de la temporada, i Paraíso Perdido, d’Helena Tornero basat en el poema de John Milton.
Amb els dos parlarem de paradisos, relacions a distància, treballar amb familiars o les perspectives de futur dels joves. També descobrirem si els agrada matinar o fer el mandra, amb quants dies de vida va debutar en la interpretació l’Emma, on va fer la mili en Pere i quin musical protagonitzaria si sabés cantar.