El barceloní Chamo San crea personatges que s’entrellacen i el seu treball, tot i tenir una marca de la casa reconeixible, ha estat comparat pel traç, l’ús dels colors i la composició amb el del mestre Egon Schiele. Un dibuixant pel qual l’il·lustrador assegura que sent “admiració i devoció”. Format en Belles Arts a la Universitat de Barcelona i a l’Escola Nacional Superior de Belles Arts de París, forma part del col·lectiu Penique Productions.

El cartell de la Mercè 2023 l’ha elaborat en blanc i negre, recordant una construcció castellera amb personatges associats a la cultura barcelonina.

Passió per les llibretes Moleskine

El seu interès pel grafit durant l’adolescència el va portar a fer esbossos dels seus dibuixos en llibretes i des d’aquell moment ja va acostumar-se a plasmar els seus dibuixos a les Moleskine com a prèvia abans de fer les il·lustracions per controlar millor el traç.

Sempre portava llibretes a sobre per dibuixar el meu entorn”
Chamo San, il·lustrador i dibuixant

D’aquesta manera, el que va començar com un entrenament va acabar com a una tècnica pròpia que ha plasmat en el llibre ‘Sketched Memories’ una selecció de més de 1.000 dibuixos creats entre el 2011 i el 2021, en el qual utilitza per primer cop el llenguatge de la pintura.

Un il·lustrador monocromàtic

Chamo San va exposar al febrer passat a la galeria N2 de Barcelona. Com explicava l’il·lustrador durant la visita del programa cultural de betevé, Plaça Tísner‘, a la mostra “Impasse”, va iniciar la seva passió pel dibuix amb un bolígraf, un estri creatiu que era el protagonista dels seus apunts de classe. L’aposta per la tinta d’un sol color va ser un dels seus trets iniciàtics diferencials. Amb només un parell de bolígrafs, era capaç de crear tot un món i recrear unes imatges sovint inquietants.

Una exposició basada en el concepte de pausa, inspirada en la situació de pandèmia i en què va fer una aposta pel color per crear una col·lecció de personatges que viuen una situació d'”Impasse” o impàs.