lladres violents barcelona

Els Mossos d’Esquadra han desmantellat un grup de lladres que estava especialitzat en robatoris amb força a domicilis. La banda utilitzava marcadors per detectar en quins pisos no hi trobarien ningú a dins. Dimecres es van detenir quatre persones relacionades amb nou fets delictius que van tenir lloc a Barcelona, Mataró, Badalona, Esplugues i Sant Feliu de Llobregat. Dos dies més tard es va detenir un cinquè investigat. Entre tots els arrestats acumulen 21 antecedents per robatoris amb força i delictes contra el patrimoni.

Les investigacions policials van començar a l’agost, quan la policia va rebre diverses denúncies per robatoris amb força en domicilis de diversos municipis de l’àrea metropolitana amb un modus operandi similar. Les imatges de les càmeres de seguretat de les finques on es van cometre els delictes, van permetre identificar els investigats. A partir d’aquí, les investigacions van aportar indicis que els autors dels robatoris eren un grup de persones que residien en diversos pisos dels districtes de Nou Barris i d’Horta-Guinardó.

lladres violents barcelona

Retornar els objectes robats als propietaris

Amb l’acció policial els agents també van fer tres entrades i registres i van aconseguir recuperar gran quantitat de material electrònic, rellotges i joies d’or. Ara estan fent gestions per retornar tots aquests objectes als propietaris legítims. A més, en els domicilis investigats els Mossos també van trobar-hi rossinyols i claus “bumping” per forçar portes dels immobles. També van localitzar panys manipulats de diferents marques que els lladres utilitzaven per entrenar-se i un carret de nadó que sospiten que els lladres amagaven les eines per forçar les portes i que utilitzaven per evitar sospites si es trobaven amb algun veí.

Com actuaven els lladres?

Fruit de les investigacions els Mossos d’Esquadra han pogut saber com actuaven els detinguts. Solien anar diverses vegades al bloc de pisos on volien cometre el robatori. Hi accedien forçant l’entrada de la porteria i feien un reconeixement de les portes, on hi col·locaven marcadors amb cola. Un o dos dies després, tornaven a l’edifici, feien un reconeixement dels marcadors que havien col·locat uns dies abans i entraven en aquells pisos on els marcadors estaven intactes per robar-hi.

Com evitar que et robin a casa?

El cos policial alerta que, per prevenir robatoris a pisos, es tanqui la porta amb clau i es localitzin marcadors. També recomana que no s’obri la porta a desconeguts i assegurar-se que els accessos de la porteria i del pàrquing queden ben tancats.

En cas de ser víctima d’un robatori, cal denunciar els fets però també cal trucar al 112 si es detecten marcadors a les nostres portes o a les dels veïns o si es detecten persones desconegudes o que sembla que fan tasques de vigilància.