(ACN/redacció) Els estatuts de la nova empresa mixta que operarà Rodalies després de concretar el traspàs del servei estaran a punt en uns sis mesos. Així ho han explicat la consellera de Territori, Ester Capella, i el ministre de Transports i Mobilitat Sostenible, Óscar Puente, després de reunir-se a la seu del departament, on han acordat la constitució de sis grups que començaran a treballar aquest primer trimestre.

Sis grups de treball

Concretament, els grups de treball seran per al traspàs de l’operadora, dels serveis ferroviaris, d’infraestructures, d’assumptes econòmics i assumptes juridicoadministratius. Segons ha detallat Puente, la previsió és que els estatuts estiguin a punt en els sis mesos següents a la constitució del grup de treball encarregat d’aquest àmbit.

La reunió s’ha fet a Barcelona, a la seu de la conselleria. “Estem materialitzant l’acord polític del traspàs integral del servei de Rodalies”, ha explicat la consellera. Aquest és un primer pas per desplegar un dels acords que es va fer per la investidura de Pedro Sánchez. Capella ha explicat que en la reunió d’aquest dilluns s’han concretat algunes fites del traspàs i s’han creat sis grups de treball tècnic en diferents àmbits com la prestació de serveis, la infraestructura i el finançament.

Un procés “raonablement fàcil”

“Volem exercir totes les competències malgrat sabem que comporta una gran responsabilitat per prestar el millor servei a la ciutadania”, ha assegurat Capella, que també ha afegit que la Generalitat té capacitat per assumir aquesta responsabilitat. Per la seva banda, el ministre Óscar Puente ha assegurat que el d’avui és “un pas important” i que “el procés està sent raonablement fàcil“.