Barceloneta vistes Barcelona
Foto: Edu Bayer

La Comissió d’Economia de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat una proposta d’ERC per destinar 10 M € a la Barceloneta per compensar l’impacte de la Copa Amèrica al barri. El text ha rebut el suport de tots els grups excepte el PP i Vox, que hi han votat en contra. Els diners provindran del recàrrec municipal a l’impost turístic i han de servir per fer millores a l’espai públic i reforçar la inspecció contra l’assetjament immobiliari i l’oferta turística il·legal.

El regidor Jordi Castellana (ERC) ha justificat la proposta per garantir “un retorn social” de la competició esportiva a la Barceloneta perquè l’activitat turística “sigui compatible amb la vida veïnal”. El tinent d’alcaldia d’Economia, Jordi Valls, ha explicat que el govern està treballant en un pla de retorn especial per a la Barceloneta dotat de 9 M € “que es pot ampliar”, amb mesures en els àmbits de la mobilitat, la seguretat i la inspecció d’habitatges turístics.

En matèria d’habitatge, la proposta que s’ha aprovat demana definir la Barceloneta zona preferent de tanteig i retracte. També recull reforçar la inspecció de treball i terrasses durant la Copa Amèrica, així com els agents de seguretat i mesures preventives per evitar situacions d’incivisme, botellots, soroll i pràctiques il·legals a l’espai públic.

Pel que fa a la mobilitat, el text aprovat planteja millores en el transport públic. També es preveu millorar i augmentar equipaments de proximitat, com ara l’adequació de les pistes del carrer de La Maquinista per convertir-les en un pavelló. I finalment la proposició aprovada apunta que cal seguir treballant per aconseguir l’ús des de Barcelona d’immobles estatals al front marítim i el Port Vell.