La presidenta del Grup Municipal d’ERC, Elisenda Alamany, ha admès que aquests últims dies s’han “intensificat” les converses amb l’alcalde, Jaume Collboni, per parlar de la governabilitat de Barcelona. En una atenció als mitjans de comunicació, ha admès que han parlat principalment del model de ciutat. Alamany, però, creu que és “massa aviat” per anar més enllà. “No sabem com acabaran, si s’acceleraran o s’aturaran”, ha afirmat.

En aquestes trobades amb l’alcalde —que no ha volgut especificar ni quan, ni quantes se’n han produït— els republicans han exposat quina és la Barcelona que defensen, basada en tres principis: un govern amb polítiques progressistes, la protecció de la identitat de Barcelona i que la ciutat exerceixi de capital del país. “Aquest és el missatge que jo he traslladat a l’alcalde”, ha explicat.

“ERC no renuncia a ser protagonista”

Alamany ha desvinculat aquest acostament de l’anunci que Collboni va fer només fa uns dies d’incorporar la figura de l’alcalde de nit quan s’arribi a un nou pacte de govern. Casualitats o no, aquest càrrec és una de les propostes electorals que va fer ERC durant la campanya de les municipals del 2019. Quatre anys més tard, a la campanya del 2023, els republicans van tornar a incloure la idea al seu programa, i va ser aleshores quan Collboni també ho va incorporar a la candidatura del PSC.

I en referència a la sorpresa que ha causat aquest acostament en determinats sectors, la líder d’ERC ha estat crítica: “No parlem per tercers i demanem als altres que no ho facin. No necessitem la tutela de ningú”, ha dit. Reconeix que “possiblement ERC no estava [present a les converses] i ara hi és”, i ha afegit que la formació “no renuncia a ser protagonista”.

Collboni es reuneix amb Colau aquest divendres

La notícia de l’acostament entre Collboni i ERC es produeix justament l’endemà que l’alcalde posposés la reunió que tenia previst mantenir amb l’exalcaldessa Ada Colau, que finalment se celebra aquest divendres, segons els republicans.