L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha volgut reconèixer i agrair els esforços fets per la ciutadania per reduir el consum d’aigua domèstica i fer front a la sequera. En un acte de la Forbes Summit Barcelona, Collboni ha assegurat que, arran de la greu crisi del 2008 la ciutadania “ja va aprendre” a racionar l’aigua de l’aixeta i a reaprofitar-la. Per tot plegat, ha conclòs: “Jo ja no puc demanar a la gent que consumeixi menys aigua”.

Retrets per les infraestructures pendents

En aquest sentit, ha destacat que “Barcelona és una de les ciutats del món on menys aigua es consumeix,” apuntant que la mitjana de consum se situa en el llindar dels 100 litres per habitant que recomana l’OMS per garantir la salubritat als domicilis. L’alcalde ha detallat que mentre que a la darrera sequera, la ciutadania va fer els deures, “les administracions, no”.

L’alcalde ha retret al govern que “en lloc d’aprendre i continuar construint dessalinitzadores d’aigua de mar “, llavors “es van parar les inversions” i ha lamentat que “ara hem perdut deu anys”. En aquest sentit, ha desitjat que una legislatura sigui suficient per “desencallar projectes pendents des del 2008.”

Dins l’àmbit municipal ha reivindicat la feina feta per l’Ajuntament per incrementar l’aigua freàtica que es reaprofita per regar i netejar els carrers, assegurant que “gràcies a això estem resistint i no se’ns moren més arbres”. Collboni ha avançat que s’està treballant per enllestir una normativa de reutilització d’aigües grises.