Què és la desinhibició cognitiva i quins són els seus efectes en la creativitat i la innovació empresarial? En parlem en aquest episodi de Disruptia. Les persones més desinhibides no filtren les idees, i això és bàsic per ser creatiu. “És una qualitat natural, però també es pot treballar amb la pràctica d’activitats com la biodansa, la meditació, la respiració Wim Hof i altres tècniques de creativitat extrema, segons Franc Ponti, professor de neurocreativitat i innovació d’Eada. No cal prendre cap substància al·lucinògena per ser més creatius, tot i que n’hi ha algunes com l’LSD o l’ayahuasca, que s’ha posat de moda en entorns creatius de Sillicon Valley, començant per Steve Jobs.

No cal prendre cap substància per ser creatius, però d’alguna manera necessitem alterar la nostra forma habitual de pensar
Franc Ponti, professor de neurocreativitat i innovació d’Eada

Carles Sànchez, consultor energètic i resident a Berlín, és des de fa 14 anys consumidor d’ayahuasca, una substància que fan servir com a medicina tradicional els xamans de l’Amazones. Sànchez descriu el seu primer “viatge” com una experiència sanadora que li va permetre tancar capítols i records dolorosos de la seva vida, però també admet que no funciona per a tothom, sobretot les persones més controladores.

Era una nit d‘estiu i de cop i volta vaig sentir una veu, vaig veure feixos de llum que baixaven del cel i em dissolia dins de l’univers
Carles Sànchez, consultor energètic

Substàncies com l’ayahuasca han estat prohibides, tot i que s’utilitzen en les teràpies psiquiàtriques més modernes per solucionar problemes de persones drogodependents, però s’ha de fer servir en entorns controlats i amb professionals que saben el que es fan, segons Franc Ponti.

Escolta el pòdcast aquí: