pantalla bcn tardors 2023

Acostar el cinema als barris de la ciutat és l’objectiu de l’11a edició de Pantalla Barcelona que organitza l’Institut de Cultura. Durant cinc mesos (del 25 d’octubre al 20 de març del 2024) dotze centres cívics de la ciutat programen produccions locals i films internacionals premiats a diferents festivals del món. 

Aquesta tardor, el certamen oferirà més de 70 projeccions a través de les pantalles dels centres cívics de Barcelona.


Quan?

Del 25 d’octubre 2023 al 20 de març del 2024.


Com?

Les entrades al Pantalla Barcelona són gratuïtes. Es poden reservar a la webs de cada centre i també de manera presencial a cada equipament, fins a completar l’aforament màxim.



Programa


Les pel·lícules

  • ‘Aftersun’ aborda la relació d’un pare jove amb la seva filla a partir dels records de la preadolescent. Estrenada a la Setmana de la Crítica de Canes, va ser guanyadora del gran premi del jurat.
  • ‘Cinco lobitos’. Òpera prima de la directora Alauda Ruiz de Azúa, en que l’actriu catalana Laia Costa interpreta una mare primerenca que experimenta què significa avui dia la maternitat.
  • ‘La maternal’, segon film de Pilar Palomero, que parla de la incomunicació, la por i l’abandonament, a través de l’experiència d’una mare menor d’edat.
  • ‘Muchos hijos, un mono y un castillo’. Documental de l’actor Gustavo Salmerón on es presenta la personalitat original de la mare de l’intèrpret: una dona extravagant, intel·ligent, sorprenent, divertida i loquaç, que ha estat falangista, republicana i maçona.
  • ‘El padre’ (‘The father’), de Florian Zeller, amb Anthony Hopkins i Olivia Colman. El film tracta la identitat i la vellesa, l’acceptació del canvi i la demència
  • ‘CODA: los sonidos del silencio’, de Siân Heder. Parla de la relació d’una noia oient amb els seus pares i el seu germà sords. Aquesta pel·lícula es projectarà amb subtítols facilitats pel Festival Inclús.
  • ‘En los márgenes’, debut rere la càmera de Juan Diego Botto, és una pel·lícula sobre la família, l’amor i la solidaritat amb el conflicte social dels desnonaments com a rerefons.
  • ‘Maixabel’, d’Icíar Bollaín, explica la història de Maixabel Lasa, la vídua del polític assassinat per ETA, Juan María Jáuregui. Ella va ser una de les primeres víctimes que va accedir a entrevistar-se a la presó amb els responsables del crim.
  • ‘Toda una vida’, de Marta Romero. Emotiva història d’amor entre dues persones que han arribat a la vellesa: la parella formada pels avis de la cineasta, que els va filmar durant deu anys amb la intenció d’atrapar el temps que l’Alzheimer prendria a la seva àvia
  • ‘Una familia perfectamente normal’, de Malou Reymann. Comèdia dramàtica que explica, des del punt de vista d’una noia adolescent, la decisió de canviar de gènere del pare de la família.