cartell sonar 2024 barcelona festival

El Sónar 2024 de Barcelona ha fet públic el programa sencer amb els noms de grans artistes internacionals, que seran caps de cartell de la 31a edició del festival. Destaquen Paul KalkbrennerSevdalizaLaurent GarnierAdriatique, VTSS, DJ Tennis, Anetha, Kittin b2b David Vunk, Richie Hawtin, Jennifer Cardini b2b HAAi, Danny Tenaglia, DJ Flight & MC Chickaboo, Octave One live, Soto Asa, Aïsha Devi & Emmanuel Biard, Tayhana amb el seu Club Latinx, Yerai Cortés i Laurel Halo, entre molts altres. El festival se celebrarà del 13 al 15 de juny.

Aquests artistes s’uneixen a figures capitals de la història recent de la música electrònica, com el duet francès Air —que interpretaran en directe i per primer cop el seu aclamat àlbum de debut, ‘Moon safari’ complet— o altres estrelles com la influent cantant britànica i compositora de disco, house, pop i r&b Jessie Ware; el raper californià Vince Staples i el DJ haitià i canadenc Kaytranada, un dels grans productors contemporanis d’electrònica, que presentarà l‘àlbum acabat d’estrenar.

La intel·ligència artificial, al Sónar+D

Sónar+D, la trobada d’innovació i creativitat digital, abordarà la implementació massiva de la intel·ligència artificial en les indústries creatives. Enguany començarà l’11 i 12 de juny amb la 2a edició de +RAIN Film Festival, l’esdeveniment internacional de cinema realitzat exclusivament amb IA i coorganitzat juntament amb la Universitat Pompeu Fabra, que explora com aquesta tecnologia conviu amb la narració fílmica del nostre temps.

Després de les dues primeres jornades del certamen a la UPF Campus de Poblenou, el festival culminarà del 13 al 15 de juny a Sónar de Dia, amb la projecció de les pel·lícules guanyadores i l’AI & Blockchain Creative Summit, un espai de debat sobre expanded media & creativity cinema. La convocatòria per presentar pel·lícules creades amb IA es tancarà el dimecres 13 de març.