lladres violents barcelona

El Jutjat d’Instrucció número 18 de Barcelona ha decretat presó provisional, comunicada i sense fiança per a tres dels cinc detinguts dimecres per robatoris amb força a domicilis. El jutge els ha imposat aquesta mesura després de passar a disposició judicial. Se’ls ha obert una causa per robatori en casa habitada, falsedat i pertànyer a un grup criminal. Se’ls atribueixen nou robatoris en pisos a Barcelona, Mataró, Badalona, Esplugues i Sant Feliu de Llobregat. Les detencions es van fer entre el 14 i el 16 de febrer i no se’n descarten de noves, ja que la investigació continua oberta.

Acumulen 21 antecedents per robatoris amb força i delictes contra el patrimoni

Els Mossos d’Esquadra van desmantellar el grup de lladres dimecres passat. Estaven especialitzats en robatoris amb força a domicilis i acumulaven 21 antecedents. La banda utilitzava marcadors per detectar en quins pisos no trobarien ningú a dins. El mateix dimecres es van detenir quatre persones relacionades amb nou fets delictius que havien tingut lloc a Barcelona, Mataró, Badalona, Esplugues i Sant Feliu de Llobregat. Dos dies més tard es va detenir un cinquè investigat.

Les investigacions policials van començar a l’agost, quan la policia va rebre diverses denúncies per robatoris amb força en domicilis de diversos municipis de l’àrea metropolitana amb un “modus operandi” similar. Les imatges de les càmeres de seguretat de les finques on es van cometre els delictes van permetre identificar els investigats. A partir d’aquí, les investigacions van aportar indicis que els autors dels robatoris eren un grup de persones que residien en diversos pisos dels districtes de Nou Barris i d’Horta-Guinardó.