seu sindic greuges catalunya

(ACN) La síndica de greuges de Catalunya, Esther Giménez-Salinas i Colomer, investiga el cas d’un nen autista que va tenir una greu cremada a la mà en una escola d’educació especial de Barcelona a finals de gener. La família va denunciar el cas als jutjats, però també ho ha portat a la Sindicatura, que ha demanat informació al Consorci d’Educació de Barcelona. El Jutjat d’Instrucció número 32 de Barcelona investiga l’escola d’educació especial Taiga de la capital catalana per la cremada a la mà dreta que va tenir un alumne de 8 anys amb autisme i una discapacitat del 82 % el 25 de gener.

El nen continua ingressat a l’UCI de la Vall d’Hebron

La denúncia que ha presentat la família als Mossos indica que a l’hora de dinar el nen es va defecar a sobre i es va tacar les mans. Dos monitors el van dur al lavabo del menjador, es van posar guants de làtex i li van voler rentar les mans. Segons la versió de l’escola, el nen s’hi resistia. Durant aquest forcejament algú va tocar accidentalment el monocomandament de l’aixeta, que va passar a rajar aigua molt calenta, cosa que els monitors no van notar perquè duien els guants.

En veure que s’havia cremat personal de l’escola el va dur a l’hospital de la Vall d’Hebron, on li va fer una primera cura i el van enviar cap a casa amb la mà embenada. Hores després el nen va empitjorar, amb vòmits i somnolència. Els pares el van tornar a dur a l’hospital, on va quedar ingressat perquè la ferida s’havia infectat. La denúncia subratlla que els sanitaris de la unitat de cremats que van atendre el nen van posar en dubte que la cremada hagués estat per aigua calenta. El nen ha hagut de ser intervingut unes quantes vegades a l’Hospital Vall d’Hebron per rebre empelts de pell d’altres parts del cos. Està ingressat a l’UCI.