(ACN) Un jutjat penal de Barcelona ha jutjat aquest dimarts un vigilant de seguretat del metro que el maig del 2022 va trencar la cama a un usuari que havia entrat sense pagar. El passatger ha explicat que el vigilant el va immobilitzar i li va deixar anar tot el pes a sobre sense que hi hagués cap motiu. L’acusat, en canvi, ha assegurat que ell va respondre a un atac previ del jove.

La fiscalia demana nou mesos de presó per a l’acusat, i l’acusació particular acusa el vigilant d’un delicte de lesions i li demana tres anys i mig de presó i el mateix temps d’inhabilitació per exercir de vigilant de seguretat privada. També li demana una indemnització per les seqüeles físiques, psicològiques i laborals, que haurien de pagar inicialment l’asseguradora de Securitas i de TMB o, en segon terme, les dues empreses de serveis.

Versions molt diferents

Els fets van passar poc abans de dos quarts de sis de la matinada del diumenge 8 de maig, quan l’home agredit era al vestíbul de l’estació de Joanic de la línia 4 del metro, amb dos companys de feina amb els quals havia sortit de festa. Segons la versió de la víctima, tot i que portava dos títols de transport per viatjar, cap no li va funcionar, i va accedir al metro aprofitant que un dels seus acompanyants va accionar des de dins l’obertura automàtica de portes.

Instants després quatre vigilants de seguretat el van fer sortir de l’estació per comprar un altre bitllet. El jove assegura que el vigilant va dir que el sancionaria per haver-se colat i que quan li va recriminar l’actitud “intimidatòria”, els vigilants el van arraconar contra la paret i l’acusat el va llençar a terra i va deixar caure tot el pes a sobre seu, cosa que li va provocar una fractura del peroné. L’agredit va haver de sotmetre’s a una operació per col·locar-li una placa de titani i va estar cinc mesos de baixa.

El vigilant acusat, en canvi, assegura que l’usuari els va recriminar que li fessin comprar un bitllet, el va increpar a ell personalment i li va donar un cop. I com que “no sabia quina intenció tenia”, ha dit, li va fer una maniobra d’immobilització que va fer caure el noi d’esquena a terra.

Tota la seqüència va quedar gravada pel mòbil d’un dels dos acompanyants de l’agredit —que ha dit que els vigilants li exigien que no els gravés—, així com les càmeres de seguretat del metro. Unes imatges que s’han pogut veure al final del judici. Un cop acabada la vista, el cas ha quedat vist per a sentència.