El grup català de suport al moviment internacional FreeAsangeWave ha convocat aquest dimarts a Barcelona una manifestació davant del consolat del Regne Unit per reclamar l’alliberament de Julian Assange i evitar-ne l’extradició als Estats Units. “El processament en curs de Julian Assange posa en perill la llibertat dels mitjans a tot el món“, afirma la Federació Internacional de Periodistes (FIP) i la Federació Europea de Periodistes (FEP).

La concentració ha aplegat  800 persones segons la Guàrdia Urbana, que han tallat l’avinguda de la Diagonal, davant la seu del consolat britànic, per demanar la llibertat per a Assange, “que està privat de la seva llibertat per haver publicat informació d’interès públic, però que les autoritats dels Estats Units volien mantenir reservades”, denuncien a Ecologistes en Acció de Catalunya, una de les entitats que donen suport a la protesta.

Els manifestants, entre els que es trobaven personalitats de diferents àmbits com el músic Lluís Llach o l’actriu Carme Sansa, han reclamat la implicació de les institucions catalanes en el cas Assange i han llegit un manifest en què s’ha defensat la llibertat d’expressió i la feina dels periodistes.

Última oportunitat d’evitar l’extradició

El Tribunal Suprem del Regne Unit avaluarà aquest 20 i 21 de febrer els arguments d’apel·lació que la defensa del periodista Julian Assange ha presentat contra la seva extradició. Serà l’última oportunitat per evitar el retorn als EUA on, segons els seus advocats, no tindria un judici just i previsiblement seria condemnat a cadena perpètua per haver publicat informació confidencial dels departaments d’Estat i Defensa.