El barri del Poblenou guanya un espai cultural: la Fundació Carulla s’ha instal·lat al carrer dels Almogàvers en un espai propi, de 1.500 m² i tres plantes, al servei de la cultura i l’educació. ‘Plaça Tísner’ visita la nova seu d’aquesta fundació que fa 50 anys que treballa “per transformar les persones i la societat a través de la cultura i les arts”.
L’equipament acull projectes residents, “que tenen un clar compromís social, amb un impacte social o que donen resposta a reptes socials, que siguin projectes de cultura transformadora”, explica Marta Esteve, directora de la Fundació Carulla.
Un d’aquests projectes residents és La Fera, una fàbrica de creació digital que impulsa projectes audiovisuals en català. Per a Xavi Cortés, membre de l’associació, el treball en xarxa des de la Fundació Carulla “és més que una oficina, és un potenciador cultural“.
A més, també hi ha un espai de cotreball per a 20 persones per acollir projectes culturals, educatius i socials “amb l’objectiu de compartir recursos i idees”, apunta la directora. A la nova seu també hi ha una sala d’actes i diversos espais per reunir-se.
Museu Terra: Una finestra al món rural
La nova seu de la Fundació Carulla també disposa d’un espai expositiu: el Museu Terra. Es tracta d’una extensió del museu de l’Espluga de Francolí, que disposa d’una col·lecció etnogràfica de 5.000 objectes i fotografies. “És un espai que ens mostra com la saviesa del món rural ens pot ajudar a la vida moderna, a pensar noves maneres de viure i crear un futur més sostenible“, explica Marta Esteve. La sala tracta temes com el malbaratament alimentari, l’ús del plàstic o la contaminació, i ens anima a reconnectar amb el planeta des de la ciutat.